Reducerea costurilor prin proiectare/design

Dezvoltarea produsului determină 80% din costul acestuia. Faza de concept/design determină 60%  din cost de una singură!

Proiectarea determină cost. Odată ce un produs a fost proiectat, doar 8% din bugetul total al produsului a fost cheltuit (linia de costuri suportate). Până în acel moment proiectarea a determinat 80% din costul produsului!

Aceasta începe cu idei conceptuale creative care deţin cel mai mare potenţial al tuturor ideilor de reducere a costurilor. Proiectarea produsului determină decizii strategice cruciale cu privire la definirea produsului, tehnologie, compoziţia echipei, combinaţii de piese şi piese direct de pe raft. Mai mult, această fază determină strategii pentru producţie, distribuţie, vanzători, calitate, fiabilitate, service, varietate, configurare, customizare si produse derivate. Aceste decizii determină cost de-a lungul vieţii produsului. Activităţile de concept/design au cel mai mare impact dintre toate strategiile de reducere a costurilor.

Există de asemenea impacturi intangibile ale unei concentrări excesive asupra reducerii costurilor: absoarbe efort şi talent care ar putea fi utilizat în activităţi mai productive precum dezvoltarea unor produse noi mai bune şi îmbunătăţirea operaţiilor.

De ce costul este greu de eliminat după proiectare

Există întotdeauna posibilitatea obişnuită ca o schimbare să forţeze alte schimbări. Încercând a reduce semnificativ costurile după ce producţia a fost lansată este de obicei inutil din cauza multor decizii “turnate în beton” luate devreme, ce limitează oportunităţile

În final, costul total al schimbării ar putea sa nu fie recuperat prin costurile salvate de-a lungul aşteptării de viaţă a produsului. Puţine companii chiar urmăresc costurile totale ale schimbării proiectării.


Free WebSites Counters


Visit Counter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s